Ünlü müzayede şirketine icra takibi

Ünlü müzayede şirketine icra takibi

Müzayede firması BeyazArt, satışını yaptığı Fikret Mualla, Nuri İyem, Komet ve Devrim Erbil tablolarının parasını ödemeyince icralık oldu.

Ünlü müzayede şirketine icra takibi
16px
24px
16.08.2019 14:07
ABONE OLgoogle

Edirne’de yaşayan Ataözden çifti adına kentin icra müdürlüğünce başlatılan icra takibinde, şirketin banka hesaplarına bloke konması istendi.

Edirne’de yaşayan çocuk doktoru Erdal Ataözden ile eşi Ebru Ataözden, Fikret Mualla, Nuri İyem, Komet, Devrim Erbil ve Ahmet Güneştekin’in dokuz tablosunu BeyazArt Müzayedecilik AŞ’ye teslim etti. Taraflar tablolar için 331 bin 660 liraya anlaştı. 

80 bin liralık ödeme alındı

Tablolar bir süre sonra satıldı. Çift, tabloların parasının kendilerine ödenmesi için girişim başlattı. Görüşmeler sonucunda 80 bin liralık bir ödeme yapıldı. Kalan ödeme için yürütülen görüşmelerden olumlu sonuç alınamadı. 

Konu ile ilgili taraf avukatlarının imza altına aldığı hukuki uyuşmazlıklarda arabuluculuk belgesi imzalandı. Taraf avukatları Banu Gül ve Dilara Sarıoğlu’nun imzaladığı belgeye göre şirket, bir tabloya ilişkin 34 bin 978 liralık ödemeyi dört eşit taksit halinde yapacağını kabul etti.

8 bin 744 liralık ilk taksit ödemesi için 30 Haziran günü belirlendi. Ancak o gün ödeme yapılmadı. Ödeme yapılmayınca Ebru Ataözden ilk taksit için icra takibi başlattı. Ödeme günü geçen diğer taksitler için de icra takibi başlatıldı.

Ali Yılmaz/Diken

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde